Hallå Johan Olsson, Huvudtränare Tv-pucken Nord

Lag Nords ledarstab
Övre fr vänster: Johan Sörman assisterande tränare, Johan Olsson huvudtränare, Gustaf Claughton målvaktstränare.
Nedre fr vänster: Richard Lyckheim materialare, Henrik Edfeldt fysio, Anna Myrenberg lagledare.

Att det har gått bra för lag nord några år på raken vet de flesta om. En av eldsjälarna kring laget är huvudtränare Johan Olsson.

Hej Johan,

Du är ju huvudtränare för den här fantastiska truppen, berätta hur är det att vara huvudtränare till dessa killar och hur viktig är ledarstaben kring dig? - Såklart att det är kul att få vara en del av dessa fantastiska killars hockeyresa. Men självklart är alla ledare lika viktiga och det är viktigt att vi har kul ihop. Det smittar av sig på killarna.

Kul att det gått så bra för killarna i kvalspelet, vad är framgångsreceptet? - Först och främst att vi har kul ihop. Sen är det viktigt att varje kille förstår och köper sin roll och där tycker jag att vi är på rätt väg. Att bygga ett lag handlar om att hitta rätt plats för varje spelares karaktär både på och utanför isen.

Hur var uttagsprocessen kring killarna den här säsongen? Är det något som sticker ut till skillnad från tidigare år? -Vi gjorde om det lite där vi bytte ut en samling mot ett matchläger för att få möjlighet att se fler killar i matchmiljö. Det är bra att få se varje spelare i sin homogena åldersgrupp.

Hur viktig anser du TV-pucken är för en spelares framtida hockeykarriär? -Inte ett dugg!!  Det finns spelare som haft långa NHL karriärer och vunnit Stanley Cup som inte har spelat TV-Pucken. Det handlar oavsett om man är med eller inte om vad man gör framöver. TV-Pucken är långt ifrån allt och utvecklingskurvan ter sig väldigt olika från individ till individ.

Vad är nästa steg nu? Slutspel först i november. Vad gör ni fram till dess? -Vi tränare åker runt och kollar lite på våra spelare när de spelar matcher i sina klubbar. Sen är det en samling helgen innan slutspelet där vi kommer att träna och få ihop gruppen ytterligare. Relationen med spelarna är superviktig. Likaså att de vet att de är förebilder till andra spelare som ser dem på isen.

 

Tusen tack för snabba svar och stort lycka till i november!

Terese Hammarqvist 22-12-28