Policydokument

Anläggningsrapporten Ishockeyns anläggningsbehov - Utsikt Stockholm stad 2019-2030 kartlägger och beräknar behovet av antalet nya isytor för åren 2019 till 2030.

När det gäller idrottsmiljöer och anläggningar för skridskosporterna har Stockholm halkat efter de senaste årtiondena. Det akuta behovet är fem ishallar som behöver ersätta de utdömda anläggningarna på Hovet, Zinkensdamm, Östermalms IP och Sätra IP. Stockholms stad har i dagarna beslutat att bygga en enkel tälthall över utebanan på Kärrtorps IP. I landet som helhet är snittet en ishall per 27 000 invånare och den siffran är Stockholm långt ifrån. För att Stockholms invånare ska få tillgång till åtminstone en ishall per 50 000 invånare behövs ytterligare sex nya ishallar fördelat på stadsdelarna Spånga-Tensta, Hässelby-Vällingby, Bromma, Östermalm, Hägersten-Liljeholmen och Skärholmen.

Läs rapporten i sin helhet här: Ishockeyns Anläggningsbehov Utsikt Stockholms Stad 2019 2030 

I dokumentet här under kan du läsa vilket behov av isytor en fullstor ishockeyförening har. Siffrorna är baserade på Svenska Ishockeyförbundets riktlinjer gällande träningsmängd och matchfrekvens.

Riktlinjer för ishockeyföreningarnas anläggningsbehov (pdf)

 

Senast uppdaterad: 23-02-24 av Terese Hammarqvist