Junior 17-20 år

Här nedan finner du information kring alla juniorserier. Alla juniorserier är Regionala och ägs inte av Stockholm som distrikt. Regionala serier "ägs" av Region Öst och deras tävlingskommitté. Stockholms Ishockeyförbund hjälper dock till med att administrera de regionala serierna eftersom Region Öst inte har något eget kansli. I Region Öst ingår Gotland, Stockholm, Södermanland och Uppland. 

De regionala juniorserierna är:

  • Damjuniorserien
  • J20 Regional Östra
  • J20 Division 1 Östra
  • J18 Regional Östra
  • J18 Division 1 Östra

Tävlingsbestämmelser

Svenska Ishockeyförbundets Tävlingsbestämmelser, utgör ramverket och reglerar formerna för hur ishockey i Sverige ska spelas.  Tävlingsbestämmelserna bestäms och beslutas varje år av Svenska Ishockeyförbundets styrelse. Varje distrikt kan i sällsynta fall besluta om avvikelser ifrån Tävlingsbestämmelserna. Det är skillnad på tävlingsbestämmelser och seriebestämmelser. Seriebestämmelserna skrivs och beslutas av varje region samt distrikt inför varje säsong och dikterar hur serierna ska spelas och avgöras.

Seriebestämmelser

I seriebestämmelserna hittar du all information gällande kval, upp och nedflyttning, speldagar och även själva serieindelningen. Det är separata seriebestämmelser för regionala serier och distriktsserier.  Seriebestämmelserna bestäms varje år av respektive region och distrikt. I seriebestämmelserna hittar du vad som gäller för varje serie gällande kval upp/ned, eventuella slutspel, speldatum, regler för övergångar och dispenser.

 

 

 

Senast uppdaterad: 23-11-28 av Terese Hammarqvist