Tränarutbildning

Tränarlicens

Du som är ledare i ett lag har en mycket viktig funktion. Det kan handla om att du som tränare kan stötta och lära ut spelet ishockey såväl som att du som är materialförvaltare kan slipa ett par skridskor.

Stockholms Ishockeyförbund erbjuder därför en rad utbildningar varje säsong. Kärnan i utbildningsverksamheten är de tränarkurser som ingår i Utbildningsstegen. Kurserna i utbildningsstegen är färdigpaketerade av Svenska Ishockeyförbundet och vi i distriktet arrangerar dessa. 

Svenska ishockeyförbundet kommer fortsättningsvis driva utbildningarna via en ny digital plattform ”Idrottens utbildningsplattform, IUP

För att kunna anmäla sig till en tränarutbildning måste man logga in på den nya utbildningsplattformen. https://utbildning.swehockey.se/login

Sidan är personlig och där kommer man att se alla sina utbildningar som man har genomfört och vad som rekommenderas att gå i nästa steg.

Första gången vid inloggning

  • Fyll i personnummer
  • För att få ett lösenord, klicka på ”Glömt lösenord/Ny användare?”
  • Ett nytt lösenord kommer att skickas till din registrerade e-postadress som din förening har lagt in i IdrottOnline.
  • Lösenordet måste bytas vid första inloggningen och gäller endast i en begränsad tid.
  • Om du inte får något mail beror det på att det ligger fel e-postadress i IdrottOnline och du får då kontakta din förening som får gå in i IdrottOnline och rätta till den.

 

När man har kommit in på sin sida och ska välja vilken utbildning man ska gå

  • Anmäld dig förts till utbildningen tex Grundkurs
  • Sedan anmäler man sig till den fysiska träffen.
  • Digital förkunskap ska göras innan fysiska träffen är

Rätt tränarbehörighet

Alla tränare i svensk ishockey ska vara utbildade och ha rätt behörighet, detta står utskrivet i Svenska Ishockeyförbundets tävlingsbestämmelser. Om du är osäker på vilken behörighet som gäller för vilken åldersgrupp och serie kan du kontakta Marcus.dahlman@stockholmhockey.se

Obehörig tränare

Om du inte har rätt behörighet för att träna ett lag kan du söka dispens medan du utbildar dig till rätt nivå. För att få dispens ska en dispensavgift betalas och en utbildningsplan skickas till Stockholms Ishockeyförbund. Detta är en förutsättning för att få dispens. Stockholms Ishockeyförbund kommer under november månad att fakturera föreningarna dispensavgifter för de tränare som inte har rätt tränarbehörighet. Dispensavgiften betalas tillbaka efter säsong om utbildningsplanen fullföljts.

Samverkan med RF-SISU Stockholm

Ett tips till alla föreningar är att kontakta RF-SISU Stockholm för att samverka kring utbildningsfrågor. På så sätt kan föreningen både få stöd i form av kompetens och ekonomiska subventioner till utbildnings- och utvecklingsinsatser.

För frågor om utbildningar och tränarnivå, kontakta utbildningsansvarig Marcus Dahlman på: marcus.dahlman@stockholmhockey.se

Här finner ni Svenska Ishockeyförbundets tränarutbildningar.

https://utbildning.swehockey.se/login

Senast uppdaterad: 23-08-09 av Terese Hammarqvist