Hallå Magnus Welin, huvudtränare Tv-pucken lag Syd.

Ledarteam Syd från vänster:
Karin Karlström Lagledare, Magnus Welin Huvudtränare, Martin Johansson Materialförvaltare.
Robert Löv Målvaktstränare, Johan Ekholm assisterande tränare, Emilia Backman Fysio.

Du är ju huvudtränare för den här fantastiska truppen, berätta hur är det att vara huvudtränare till dessa killar och hur viktig är ledarstaben kring dig? 

Vi har en jättebra grupp grabbar och bra stämning i hela Stockholm Syd, både bland spelare och ledare. En väldigt rolig grupp spelare att jobba med, schyssta, glada, ambitiösa och lyhörda. Jag är också övertygad om att spelarna märker hur roligt vi har i ledarteamet, det smittar garanterat av sig och bidrar stort till den härliga stämningen. Stora delar av ledarteamet känner varandra väl sedan flera år tillbaka och de två som är nya har kommit in hur bra som helst. Jag hoppas och tror att alla vet vad som förväntas av var och en och att alla känner sig viktiga. Vi vill ge alla spelare som får vara en del av den här resan något mer än bara roliga matcher. Det är viktigt att vi är proffsiga i allt vi gör, inte bara gentemot dem som kom med i slutlaget, utan under alla samlingar och alla delar av hela uttagningsprocessen. Det känner jag mig trygg med att hela det här teamet är och har varit.

Kul att det gått så bra för killarna i kvalspelet, vad är framgångsreceptet?
Ja vi var väldigt nöjda med våra prestationer under kvalspelet. Till att börja med har vi 23 riktigt bra hockeyspelare, men också spelare som är bra på olika saker. Dessutom vet spelarna vad som förväntas av dem och de har köpt sina roller. De vet att alla är lika viktiga i den här gruppen oavsett speltid och i vilka spelformer man får spela. Det känns verkligen som att alla köpt in sig på det och även snabbt anpassat sitt spel till det typ av spel vi vill spela både i anfall och försvar. En lyhörd och coachbra grupp som tagit kliv hela tiden sedan dag ett, vi hoppas att vi kan ta vid där vi slutade när vi ses i slutet av oktober.

Hur var uttagsprocessen kring killarna den här säsongen? Är det något som sticker ut till skillnad från tidigare år? 

Processen i stort fungerade som den har gjort sedan många år tillbaka, egentligen ingenting som jag tycker stack, bara någon mindre ändring sedan tidigare (då jämför jag med "vanliga" år, inte de två senaste då det funnits restriktioner). Processen i år såg ut på följande sätt: 

  • Mars: "Visa upp sig-dag" till vilken alla spelare födda 2007 fick anmäla sig.
  • April: Vårläger i två och en halv dagar med 68 spelare.
  • Augusti: Höstläger i två och en halv dagar med 34 spelare. Sluttruppen togs efter andra dagen och meddelades genom individuella samtal med alla spelare.

Hur viktig anser du TV-pucken är för en spelares framtida hockeykarriär?

Inte alls viktig. Vi tar ut de spelare till TV-pucken som vi tror har störst möjlighet att ge Stockholms Syd en så bra prestation som möjligt. TVP handlar bara om här och nu, det säger ingenting om hur bra vi tror att en spelare kan bli eller hur bra den faktiskt kan bli. Det är vad spelaren gör varje dag i sin vardag som kommer vara avgörande, inte om man har spelat TVP eller inte.

Vad är nästa steg nu? Slutspel först i november. Vad gör ni fram till dess?

Nu har vi en ganska lång paus då både spelarna och vi ledare kan koncentrera oss fullt ut på det vi gör till vardags. Vi kommer ses helgen innan slutspelet för några träningar, teori och gruppövningar. Vi åker upp till Umeå onsdag 2/11 och har ett ispass där på torsdagen. Under dagarna ska vi se till att förbereda oss så väl som möjligt för kvartsfinalen mot Gästrikland fredag 4/11 kl.10.30. Det ska bli otroligt roligt med slutspel! Extra glädje känner jag för alla killar och tjejer i de tre Stockholmslagen som får chansen att vara med om det som väntar!

 Tusen tack för snabba svar och stort lycka till i november!

Terese Hammarqvist 22-12-28