Under dessa sidor hittar du allt om anläggningsfrågor inom Stockholms distrikt. Dels information om ishallar och isbanor runtom i Stockholm, men du kan också hitta statistik, policydokument och information om anläggningskommittén.
Det senare övergripande målet, Stockholms Ishockey en stark aktör, innebär att förbundet ska verka för att politiker och andra beslutsfattare är medvetna om den samhällsnytta som ishockeyn i Stockholmsdistriktet bidrar till.
Lite mer nedbrutet i detalj har Stockholms Ishockeyförbunds anläggningskommitté till uppgift:
1. Att föreningarna ska känna sig behjälpta i anläggningsfrågor
2. Informera beslutsfattare om behovet av nya isytor.
3. Öka förståelsen bland beslutsfattare för behovet av spontanisytor.
4. Öka samordningen med andra förbund
Anläggningsrapporten
Anläggningsrapporten Ishockeyns anläggningsbehov - Utsikt Stockholm stad 2019-2030 kartlägger och beräknar behovet av antalet nya isytor för åren 2019 till 2030.
När det gäller idrottsmiljöer och anläggningar för skridskosporterna har Stockholm halkat efter de senaste årtiondena. Det akuta behovet är fem ishallar som behöver ersätta de utdömda anläggningarna på Hovet, Zinkensdamm, Östermalms IP och Sätra IP. Stockholms stad har i dagarna beslutat att bygga en enkel tälthall över utebanan på Kärrtorps IP. I landet som helhet är snittet en ishall per 27 000 invånare och den siffran är Stockholm långt ifrån. För att Stockholms invånare ska få tillgång till åtminstone en ishall per 50 000 invånare behövs ytterligare sex nya ishallar fördelat på stadsdelarna Spånga-Tensta, Hässelby-Vällingby, Bromma, Östermalm, Hägersten-Liljeholmen och Skärholmen.
Läs rapporten här