Spelarövergång

Tävlingsbestämmelserna

Spelare som representerar en förening enligt Tävlingsbestämmelserna 4:1, kan byta förening om alla tre parter är överens. Med detta avses att spelaren, den förening spelaren representerar och den nya föreningen har skrivit på avtal om övergång och nytt spelaravtal.

Övergångsperioderna för säsongen 2023-2024 är

Ungdom- Stockholm Hockey Cup
U9-U16
16 maj – 1 september 2024

Svensk Hockey arbetar för att barn och ungdomar ska vara kvar i sin hemmamiljö och utvecklas. Stockholms ishockeyförbund har i samråd med Stockholms föreningar en gemensam syn om att barn och ungdomar ska utvecklas och spela ishockey i sin hemmaförening. De spelare som väljer att stanna kvar i sin hemmaförening fortsätter i regel längre med ishockey. Det är viktigt att tänka igenom ett föreningsbyte noggrant då det inte alltid gynnar spelarens trygghet och utveckling. Därför finns en fastställd process som skall följas.

För att läsa vad som gäller för övergångar för ungdom, läs Regel 2:24 och 2:25 i Seriebestämmelserna.

Vid önskan om övergång krävs en kontakt med ungdomsansvarig. Efter dialog i sin hemmaförening tar ansvarig sportchef eller motsvarande kontakt med mottagande förening och inleder en dialog om föreningsbyte skall ske eller ej. Förening ansvarar då för att skicka in ansökan till Stockholms Ishockeyförbund.

Ansökan för övergång skickas till Stockholms Ishockeyförbund till: foreningsbyten@stockholmhockey.se 

Blankett finner ni HÄR

Övergångsperiod senior, junior och dam
16 maj 2023 – 31 januari 2024

Digital övergång

Spelarövergångar görs digitalt. För att kunna göra det krävs att föreningen har skickat in uppgifter till Stockholms Ishockeyförbund om vem som ska ha behörighet att sköta övergångarna i föreningen. Är du osäker vem det är som sköter detta i din förening, kontakta föreningens sportchef/sportsligt ansvarig.

Senast uppdaterad: 24-01-31 av Terese Hammarqvist