För föräldrar

Här kan du hitta lite blandad information för dig som vuxen med barn/ungdom som spelar ishockey eller kanske vill börja spela ishockey, till exempel länk till vår digitala föräldrautbildning och till föreningarnas hockeyskolor.
Att vara idrottsförälder är inte alltid så lätt, men det är viktigt om du som förälder sätter dig in i hur en förening fungerar samt de vanligaste reglerna om ditt barn deltager i seriespel. Mycket information hittar du här på vår hemsida. Det finns även en ungdomsansvarig i varje förening som kan hjälpa till och svara på till exempel frågor om regler och förhållningssätt.


Viktigt att känna till för dig som förälder är också att om ditt barn deltar i verksamhet med privata aktörer så gäller inte den kollektiva försäkringen som ingår i er sektionsavgift (avgift till förening). 
Det finns heller inga krav på formell tränarutbildning hos dessa och inte heller samma krav på registerutdrag ur belastningsregistret som gäller för verksamma inom förening. Med andra ord är detta något ni som vårdnadshavare själva ansvarar för.
Stockholms Ishockeyförbund samverkar inte med några privata aktörer kring våra aktiviteter som till exempel distriktslagen (TV-pucken).

Senast uppdaterad: 24-01-11 av Terese Hammarqvist