Liten Sofia

I november kom ett mail till oss från en glad tjej som undrade om hon kunde få praktisera hos oss. Stockholms Ishockeyförbund har länge valt att inte ha några praktikanter men det var något med mailet från Sofia som gjorde att hon fick komma förbi och berätta om sig själv.

Under 6 veckor har Sofia varit hos oss och hon har varit ett fantastiskt tillskott. Vi kommer sakna henne och hoppas att hon kommer komma tillbaka och hänga med oss så snart tillfälle ges.

Genom sina studier på Bosön så har Sofia en bra grund att stå på för att senare vid avslutad utbildning ta sig an ett spännande jobb inom idrotten.

Berätta om utbildningen du går på Bosön? 

Jag studerar till idrottskonsulent på Bosön idrottsfolkhögskola som är riksidrottsförbundets utvecklingscentrum. Det är en 2 årig utbildning och jag har precis gått klart min första termin.  

Jag trivs jättebra på Bosön och rekommenderar alla som är sugna på att arbeta inom idrottsrörelsen att gå denna utbildning. 

Varför ville du göra din praktik på Hockeykontor Stockholm – Gotland? 

Jag valde att höra av mig till Hockeykontor Stockholm – Gotland för att jag ville ser hur man arbetar inom ett distriktsförbund. Jag kommer själv från fotbollen och varför jag valde ishockey var för att utmana mig själv, jag ville lära mig nya saker och få nya perspektiv på idrotten i stort.  

Vad har du fått göra? 

Jag har fått göra massor av saker. Jag har fått följa med på föreningsbesök och sportchefsträffar. Jag har fått vara med på olika möten. Jag har även fått vara med och hjälpa till lite inför Dam/flickturneringen som kommer att gå av stapeln här i mars samt hjälpa till med andra administrativa uppgifter så som fakturahantering och hemsidan.  

Tankar och reflektioner? 

Jag är så tacksam att jag har fått ha min praktik på Hockeykontor Stockholm- Gotland. Det är fulle rulle på kansliet. Jag har fått träffa många engagerade personer som verkligen brinner för sporten vilket är så sjukt kul och inspirerande att se. Alla på kansliet har tagit hand om mig så bra och alla gör ett fantastiskt arbete för sporten och alla föreningar inom regionen. 

Jag lämnar denna praktikperiod fylld med nya lärdomar och kunskap. 

 

Vi på Stockholms Ishockeyförbund och Hockeykontor Stockholm-Gotland vill rikta ett stort tack till Sofia för den här tiden. All lycka i framtiden!

Är ni intresserade av utbildning på Bosön klicka på länken Träning, utbildning och konferens på Lidingö | Boson.se 

Terese Hammarqvist 23-02-23