Utbildning

Digital Båsfunktionärsutbildning

Digital båsfunktionärsutbildning

Båsfunktionärsutbildningen är en grundläggande utbildning för dig som ska ha en roll i sekretariatet vid ishockeymatcher på helplan. Utbildningen fokuserar på de olika rollerna i sekretariatet. Vem gör vad och vad behöver du kunna i respektive roll. Vi kommer under utbildningen också belysa samspelet mellan sekretariat och domare. Vi vill skapa en bra och utvecklande matchmiljö för såväl spelare som domare. Domarnas roll är att leda matchen, sekretariatets roll att bistå domaren med tidtagning, utvisningar samt att dokumentera matchens händelser. Sekretariatet är också domarens länk till publiken.

Under utbildningen kommer vi att på ett överskådligt sätt förklara reglerna: Först IN- Först UT, Kvittning, Uppskjutna straff och hur dessa påverkar sekretariatet.  

Eftersom matchklockorna är olika på olika arenor så har vi inte möjlighet att utbilda på alla olika typer av matchur utan vi förklarar helt enkelt, vilka grunder som gäller för tidtagning på våra matcher och vilka tider som man behöver hålla reda på. Du som ska vara matchtidtagare behöver alltså komplettera denna utbildning med att praktiskt pröva hur klockan fungerar i just din ishall.

Utbildningstillfälle är 21 oktober! Finns efterfrågan kan vi hålla fler tillfällen.

Länk till anmälan:

21 oktober:

https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1958428

Teamslänk skickas ut till anmälda söndag 20 oktober.

 

Robin Larsson 24-10-15