348303131 240092098638617 8078549865044378622 N

Kl 8.30 en fredag morgon kliver vi in i en ishall redan fylld av glada tjejer och damer, den här helgen är det cup! På isen står snart två laddade lag redo att mötas. Skratten ekar på läktaren och kafeterian är fylld av spelare som blandar engelska och svenska om vart annat.

Trånkan Queens Cup International består av 8 lag med 119 deltagare som tillsammans skall totalt spela 16 matcher fördelat i två grupper inklusive placeringsmatcher.

Vi möter lag från förutom Trångsund (Trånkan Queens) som arrangerar cupen Usa och Kanada med namn som Pandamonium, Quarry Cats 1&2 Boston Valkyries, US-Ehs, Mjölby HC och ett sammanslaget lag från Nynäs/Österåker.

Det är högt i tak och ändå ganska jämna matcher. Det här är damrekreation, alla är välkomna, nybörjare som rutinerad. Trånkan Queens har funnits i tio år och har under dessa år hunnit besöka diverse länder för att få ett spännande utbyte från likasinnade i andra länder.

Denna cupen var planerad sedan innan men pandemin kom emellan så några år senare är det äntligen genomförbart och det är tydligt att ALLA deltagare tycker det är så roligt. På torsdagen fanns en dj i speakerbåset, goodiebags med knäckebröd och kaviar delas ut och framförallt så knyts det kontakter lag och länder emellan. Man blir så sugen på att deltaga!

Finalmatchen spelas mellan Pandamonium och Quarry Cats 2 där Pandamonium står som segrare med resultat 2-0.

Mitt i allt kommer ett frieri på isen, alla jublar, Hon sa JA! (she said yes!)  Det här är damrekreation, damer, tjejer, glädje och framförallt en himla massa kärlek till ishockey. Det är aldrig försent att börja spela.

 

Terese Hammarqvist 23-05-22