Nyfiken på parahockey?

Nästa vecka är det Parasportveckan och vi har tagit tillfället i akt att prata kort med Peter Melander, Idrottskonsulent och sakkunnig parasport på RF-SISU Stockholm om vart man ska vända sig om man är intresserad av att spela parahockey.

 

 

Hej Peter, om man vill komma i kontakt med en förening som bedriver paraishockey (ishockey för personer med funktionsnedsättning) Hur ska man gå till väga?

Det finns det lite olika vägar,

  • Ring föreningen direkt 
  • Är du osäker på var verksamheten finns så kan man höra av sig till Stockholms Parasportförbund, Eddie Björketun  Eddie.Bjorketun@parasport.se eller 08 5250 85 56 eller söka på www.parame.se som är ett nationellt rekryteringsverktyg.

Vill man ha stöd för att man bedriver eller vill starta upp verksamhet eller kanske bara vill veta mer så kan man kontakt mig Peter Melander på peter.melander@rfsisu.se eller 076 145 26 75. Mer konkret vad man kan få stöd är, val av målgrupp, inkludering, ledarskap, kunskap om målgrupper mm.

Kan man som förening hjälpa till fast man inte bedriver verksamhet?

  • Ja, vore kanon om man har en flik på hemsidan med paraishockey där man länkar till de föreningar som bedriver verksamhet för det finns säkerligen personer i eller runt varje förening som skulle behöva veta att paraishockey finns, vill man ha hjälp med text och innehåll så är det bara att höra av sig till peter.melander@rfsisu.se eller 076 145 26 75
 
Vi kommer under kommande veckan även lyfta föreningar som har parahockey så håll utkik!
Terese Hammarqvist 22-12-28