Kurser

För svensk ishockeys utveckling är tillgången på ishallar och konstisbanor avgörande. Det avser såväl drift och säkerhet i existerande anläggningar, som tillkomsten av nya innovativa och klimatvänliga anläggningar.

Arbetsuppgifter:

Nu söker Stockholms Ishockeyförbund en medarbetare till Hockeykontor Stockholm-Gotland en medarbetare för arbete med anläggningsfrågor.

Arbetet omfattar dels att upprätthålla kunskap över distriktets och regionens anläggningar, samt påverkansarbete för att nya anläggningar ska tillkomma i samverkan med förtroendevalda och föreningar. En del av arbetet är också att fånga upp frågor av teknisk karaktär för vidare hantering ihop med sakkunniga förtroendevalda eller hos Svenska Ishockeyförbundet. Tjänsten omfattar för närvarande 50 % med eventuell chans till utökning av tjänsten i kombination med andra arbetsuppgifter.

 

På Hockeykontor Stockholm-Gotland omsätter du kompetensen i stöd till våra föreningar i deras arbete med kommuner för fler anläggningar samt alla typer av frågor som uppkommer kring en anläggning. Du samverkar med Svenska Ishockeyförbundet som är kompetenscenter i vissa delar av anläggningsfrågorna. Du rapporterar till chefen för Hockeykontor Stockholm-Gotland.  Du arbetar också med kommittéer bestående av förtroendevalda sakkunniga inom området. Inom detta område ingår också arbete med att samla in och bearbeta fakta och statistik med koppling till vårt påverkansarbete.

 

Din profil:

Du har varit verksam inom idrotten och har förmåga att arbeta med vinnande argument till politiker och tjänstemän. Genuint intresse för ishockey är en merit. Din utbildning kan vara teknisk på akademisk eller gymnasienivå eller inom Sports Management. Du kan alternativt ha en bakgrund från tidigare arbete idrottspolitiskt påverkansarbete, med ishockeyns eller idrottens anläggningar och ett intresse för tekniska frågor och/eller planarbete. Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift är viktigt med förmågan att hantera såväl formalia som t.ex. protokoll, remiss- och beslutsunderlag. Du hanterar säkert Officepaketet och får gärna ha någon vana av att arbeta med kommunikation och sociala medier.

 

Om oss:

Hockeykontor Stockholm-Gotland är ett av två Hockeykontor som tillhör Regionförbundet Ishockey Öst som i sin tur består av Hockeydistrikten Stockholm, Gotland, Södermanland och Uppland. Vi har till uppdrag att organisera tävlingsverksamhet och stötta föreningarna i regionen med tex utbildnings- och utvecklingsfrågor. På Hockeykontoret arbetar idag 10 engagerade medarbetare.

 

Då urvalsprocessen sker löpande ser vi fram emot din ansökan snarast till Hockeykontorschef: carina.oddsberg@stockholmhockey.se som också besvarar eventuella frågor om tjänsten:

0722-116336.

 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning inom organisationen och hoppas också på ansökningar från kvinnor som känner igen sig i beskrivningen.

 

Välkommen med din ansökan!

Terese Hammarqvist 23-09-12