1

Vi vet att det Inom Stockholmsishockeyn finns utövare som kan ha någon form av NPF och ämnet är alltid aktuellt. Vi sätter därför focus på en i idrottssammanhang ofta ouppmärksammad grupp, barn och ungdomar med Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar (NPF). Därför genomför Stockholms Ishockeyförbund årligen en utbildning inom ämnet.

Stockholms Ishockeyförbund i samarbete med RF-SISU Stockholm bjuder nu in till en föreläsning om NPF.


Bakgrund
Ofta är ledarna föräldrar som står på planen, i hallen eller på isen, för att stötta sina egna eller andras barn. Dessa ledare är inte alltid kunniga inom NPF, men många gånger kommer barn och ungdomar med NPF i kontakt med idrotten. Ledare som då tar emot har inte alltid kunskap och verktyg för hur man kan leda individer och grupper utifrån de förutsättningarna.


Syfte
Syftet med att öka kunskapen kring NPF för att få alla barn och ungdomar att känna sig inkluderade i vår verksamhet, samt att få alla att känna sig välkomna till ishockeyn. Lika viktigt är det att barn och ungdomar som är i verksamheten och som ej har NPF har en ökad förståelse för hur NPF kan fungera i just sin grupp.


Mål
Målet med kvällen är att ge en introduktion om hur vi som ledare kan förhålla oss till NPF i vårt ledarskap. Vi kommer i år att ägna mycket tid till praktiska tips i olika miljöer och situationer i idrottsmiljön. Du kommer att få verktyg för hur du som ledare kan utveckla ditt ledarskap i miljöer där barn och ungdomar med NPF deltar. Vi vill att du som ledare ska kunna gå vidare i sitt ledarskap, för att utveckla barn och ungdomar inom ishockeyn så att ett livslångt intresse skapas

Datum: Onsdag 13/9-23
Tid: 18.00 (drop in fika) sedan kör vi 18.30-20.30
Plats: RF_SISU Stockholm (Vretenvägen 4 Solna)
Målgrupp: Ledare inom ishockeyn (tränare, lagledare, materialförvaltare, sportchef etc.)
Kostnad: Utbildningen är kostnadsfri
Anmälningslänk: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1784466
Anmälan: senast onsdag 6/9-23 kl. 12.00

Terese Hammarqvist 23-08-08