Bild Maalvaktsledare Informationskvaell

Digital informationskväll för målvaktsledare med omkring 70 deltagare vilket känns väldigt roligt!

Tero Tuomarila som tidigare även varit med i ett projekt mellan Stockholms och Svenska ishockeyförbundet i syfte att bli fler målvaktsansvariga och målvaktsledare höll ett föredrag för deltagarna. Efter tidigare projektets avslut var dagens informationskväll nästa steg i arbetet med att få fler målvaktsledare.

Syftet med kvällen var att informera om vad rollen som målvaktsledare innebär, vad den syftar till och varför den rollen är så viktig att få in i ledarteamen redan från start. Målbilden är att det ska bli lika naturligt att ha en målvaktsledare som att ha en lagledare eller ledare för utespelarna när man bildar lag.

En målvaktsledares uppdrag är att finnas till hans för målvakterna i laget, att vara ett stöd och hjälpa målvakterna med allt från att få på sig utrustningen till att ge enklare feedback.

Målet är att det ska vara enkelt och roligt att bli målvakt eller prova på. Genom dedikerade ledare för målvakterna blir de sedda och mer inkluderade i lagets aktiviteter.

Målvaktsledare är första insteget, det finns inga krav på förkunskaper eller utbildning. Vill man senare fördjupa sig kan man utbilda sig till målvaktstränare och därmed fokusera mer på målvaktsspelet och fördjupa sig i kunskaperna och utveckla målvakterna tekniskt, taktiskt och fysiskt.

Väldigt roligt med så bra uppslutning av våra målvaktsledare och målvaktsansvariga!

 

Terese Hammarqvist 24-01-30